Home » Even voorstellen

Hallo bezoeker, wat leuk dat je komt kijken op mijn website. Mijn naam is Nico Reinier Donkerbroek, geboren en getogen op de móóiste van de vijf Waddeneilanden, namelijk: Terschelling, Beetje chauvinisme hoort erbij!

Op 17 jarige leeftijd  begon ik met fotograferen en schafte mij een  spiegelreflexcamera, een Asahi Pentax aan. Een paar jaar later kwam daar een Mamiya 6x4.5 en een prismazoeker bij. Ik wilde de foto's helemaal zelf maken en al snel waren alle materialen voor de Donkere Kamer (DOKA) aangekocht om de films zelf te ontwikkelen en de negatieven af te drukken.Echter,  In 1986 kwam daar door ruimtegebrek een eind aan. Na een verhuizing bleek er geen kamertje meer over te zijn  om een DOKA in te richten. En mede door de opmars van de Digitale camera kwam voor mij het einde van de analoge fotografie. Pas in 2013 heb ik opnieuw een spiegelreflexcamera, een DSRL,  aangeschaft. Een Nikon D600, een semiprofessionele camera  met een 24-70mm, f3.2, een 40mm f2.8 en een 70-200mm f2.8 met een converter 2x. Daar kwam de Nikon D610 camera bij en een Tamron 150 600mm  f/5-6,3 Di VC USD A011N met converter x1,4 en inmiddels verder uitgebreidt met een Nikkor AF-S 14-24mm f/2.8G ED, een Nikkor AF-S Micro 105mm f/2.8 ED,  een Nikon  D5 camerabody en tot slot de AF-S Nikkor 800mm 1:5.6E FL ED prime lens.

Ik wilde alles weten van de digitale camera en de technieken. Schafte mij de fotobewerkingsprogramma's Adobe Photoshop CC en Adobe Lightroom CC aan. En begon met de online cursussen Photoshop CC en Adobe Lightroom CC om alles te weten te komen hoe ik met deze programma's moest werken. Volgde ook de basiscursus: Camera en Techniek  en de vervolgcursus: Compositie en Licht met de digitale camera. En de online cursussen: 'externe flitser', de 'NIK Collection' en de 'HDR Fotografie'. Allemaal bij de Rooij Fotografie -www.derooijfotografie.nl- waar ik mij ook heb aangesloten bij de PHOTO INSPIRATION CLUB. Eén keer in de maand kan je een opdracht krijgen waarop een feedback volgt. Ook opdrachten voor een vijf maanden durend fotoproject . Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen.

 

Na eigenlijk alle onderwerpen voor de lens te hebben gehad ligt mijn passie toch het meest voor de natuur- en landschapsfotografie. Met Terschelling als decor voor landschappen met duin- bos- strand- en heidelandschappen. De Terschellinger natuur biedt zoveel voor het fotograferen van vogels, planten en wilde bloemen. Met dit 'Island of Inspiration' is het altijd weer fascinerend en kan ik lekker bezig zijn.

Met deze site wil ik mijn passie voor de natuur en fotografie met je delen. Veel plezier met het kijken naar mijn foto's. Vind je mijn werk leuk? Laat het me dan weten en laat een berichtje achter in het contactformulier.

 

Let wel: Alle foto's zijn mijn eigendom en zijn voorzien van een logo. Mocht je een foto van mij willen gebruiken dan beschouw ik dat als een compliment. Maar treedt dan wel in overleg en altijd de bron vermelden. Je kan met mij in contact treden door gebruik te maken van 'contact' in het menu. Als je  een foto zonder het storende logo wilt, laat mij het dan ook weten. Voor een foto zonder het logo vraag ik een vergoeding.